vrijdag 13 januari 2012

Rommel uit je huis, is meer plezier in je leven.

Met het verhuizen naar een ander land is er heel wat "rommel" dat je moet wegdoen.  Het is vaak een beslissing van : "Heb ik dit echt nodig ?", "Zou ik dit ooit nog eens vastnemen ?", "Zijn deze dingen echt de moeite van het verhuizen waard ?" 

Voor de echte rommel is dit geen probleem, die wordt gewoon weggegooid.  Moeilijker is het als het over voorwerpen gaat waar een geschiedenis of een verhaal aanhangt. 
Zoals bijvoorbeeld de wiegomranding van de wieg waar mijn kinderen in geslapen hebben.  Dit is iets dat voor niemand nog nut heeft (zeker omdat die wieg al lang weg is), maar die wel een enorme emotionele waarde heeft.  Dat is dus een twijfelgeval.

Zo gaat het ook met brieven, kaarten, foto's,...  die je in je leven bij elkaar krijgt.  Je kan niet alles bijhouden, maar waar trek je de grens ?  Wat hou je bij en wat gooi je weg ?  Geen makkelijke vraag.  Voor mij is het antwoord : ga op je gevoel af. 

Als je gevoel zegt, dat je bepaalde zaken wil houden, dan hou je die gewoon bij, andere zaken kan je makkelijker loslaten.  Dit geldt voor "rommel" bij een verhuis, maar evenzeer voor mensen die je in je leven wil houden, ook daar is de boodschap : "Ga op  je gevoel af".  Sommige mensen zuigen alle energie op en geven heel weinig terug.  Andere mensen geven je energie en dat zijn de mensen waar je in je leven mee verder wil. 

4 opmerkingen:

 1. halo,
  is de thuiskomst in barbarroja goed verlopen?
  of hebben julie nog geen tijd gehad iets op het blog te plaatsen?
  groetjes uit je vroegere thuis!

  pierre en ria
  maria.vercammen2@pandora.be

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Pierre en Ria,

  De verhuis is vlot verlopen, maar we hebben redelijk lang zonder internet gezeten vandaar mijn late reactie.
  En door het vele werk om de B&B op orde te krijgen, heb ik inderdaad heel weinig tijd gehad om nog iets op de blog te schrijven. Ik ga proberen om daar terug wat meer werk van te maken.

  Barbarroja is de hemel op aarde voor ons. Het is hier prachtig en we voelen ons al helemaal thuis.

  Groetjes

  Lieve

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk blogje!
  Na tien jaar in het buitenland heb ik nog steeds een aantal dozen met brieven en oude agenda's. En dan neem ik af en toe eens een half dagje om uit te spitten. Meestal blijft er dan een klein doosje over en gaat er een flinke stapel naar de 'poubelle'.
  Zo bewaar je steeds wat minder. De herinneringen aan goede mensen blijven toch!
  Mariken

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mariken,

   Bedankt voor je fijne reactie ! Je geeft een goede tip, is inderdaad zo dat herinneringen toch blijven, je hoeft daarvoor niets speciaals bij te houden.
   Na amper 7 maanden in Spanje zijn er al zoveel herinneringen bijgekomen en die zullen voor altijd in mijn gedachten blijven.

   Groetjes

   Lieve

   Verwijderen