maandag 7 november 2011

Een huis in het buitenland, en meer bepaald, in Spanje aankopen is niet zo simpel.  Er komt heel wat administratie bij kijken.

Ik ben heel erg verschoten van de papierberg die we door rmoeten.  Er moet een attest zijn van dit en dan weer van dat, dan moet er iets gekeurd worden, daarna is er een papier van de gemeente nodig, nog een papier voor de bank, ...  Elke dag is er weer iets anders waar we achteraan moeten.

Het probleem is dat we op korte termijn de verkoop rond moeten krijgen (op vraag van de verkoper) en dat we dus maar een 2-tal maanden de tijd hebben.  Dat is dus helemaal niet zo evident, zeker niet in een land als Spanje, waar alles "manana" is.  We worden zo vaak van het kastje naar de muur en weer terug gestuurd, dat we er soms echt gek van worden.  Gelukkig kunnen we goed relativeren en weten we wat echt belangrijk is, anders word je zot of geef je het op.

We rennen dus rond als "kippen zonder kop" en proberen om toch het overzicht te behouden.  Tussen al het geregel door ben ik bezig om de website te maken, een beetje aan marketing te doen, onze facebookpagina up to date te houden en te twitteren.  Je kan dus begrijpen dat het soms heel druk is ten huize van "La Casa Blanca".

Toch doen we ons best om ook rustmomentjes in te bouwen om samen te genieten van onze laatste weken in België.  Zo is het de afgelopen dagen en weken al heel erg druk geweest met afscheid nemen van mensen, een mooie maar emotionele tijd.

Het mooie aan heel deze ervaring is, dat we de kans krijgen om onze droom waar te maken.  We staan er met het ganse gezin 100% achter en steunen elkaar door dik en dun.  Dit is een echt familieproject en dat voel je ook.

La Casa Blanca gaat een B&B worden waar warmte, vriendschap en genegenheid centraal staan.  Wij willen ervoor zorgen dat mensen zich bij ons "thuis" voelen.  Als dat lukt, is onze missie geslaagd.

Nog even doorbijten dus en dan kunnen we in december, met een beetje geluk,  verhuizen naar onze nieuwe "thuis" !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten