maandag 22 oktober 2012

Het vallen van de bladeren

De herfst is een tijd om even tot rust te komen, om alles te laten bezinken, even alles op een rijtje zetten en conclusies trekken.   Voor mij was de herfst altijd het seizoen waar ik het meest van genoot.  Het veranderen van de bladeren aan de bomen, de kleuren die anders worden,  de koude dagen afgewisseld met toch nog zonnige dagen, de regenbuien,...

In Spanje is er echter niet zo iets als herfst, toch niet in het deel waar wij wonen.  Natuurlijk merken we dat het 's avonds en 's morgens kouder wordt (overdag is het prima weer !), maar het verkleuren en vallen van de bladeren merk je hier niet.

Dat vind ik ergens wel spijtig maar langs de andere kant heel mooi.  De omgeving waar wij wonen is zowiezo al één van de mooiste én energierijkste plekken op deze aardbol en genieten doen wij elke dag in elk seizoen.

Als ik uit mijn raam kijk, voel ik de energie naar binnen stromen.  Dan vloeien de creatieve "sappen" en moet ik schrijven, koken, vertellen,...  ik voel me nooit echt uitgeput of moe, daarvoor is het energieveld te groot.
Het is een zalig gevoel om zo geïnspireerd te kunnen worden door een plek.

Vaak denk ik dat het aan mij ligt, maar neen, onze gasten merken het ook !  Veel gasten krijgen bij ons een opstoot van energie, van inzicht, van teruggrijpen naar zichzelf,...  Leuk om te zien, maar soms ook moeilijk voor hen.  Gelukkig voel ik dingen goed aan en kan ik met onze gasten goed praten.  Dat is voor mij één van de grootste troeven : de uitwisseling van ervaringen met anderen, het leren van je medemens, het openstaan voor andere zienswijzen,...

Ik weet dat dat het verblijf van onze gasten alleen maar een meerwaarde geeft, een meerwaarde die je niet vind in een hotel !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten