maandag 9 juli 2012

Vertrouwen

Vertrouwen hebben, daar draait het allemaal om in het leven.  Vetrouwen hebben in elkaar, in je omgeving, in jezelf,...  Maar dat vertrouwen hebben is niet zo evident.Vertrouwen is moeilijk en soms makkelijk.  Vertrouwen hebben in het Universum is iets dat ik heb moeten leren.  Alles wat je nodig hebt, komt op je levenspad op het moment dat je het nodig hebt.  Dat is vertrouwen !  Meestal zijn we zo druk bezig met het kijken naar de toekomst of het verleden, dat we het huidige moment uit het oog verliezen.

Leven in het huidige moment en daarvan genieten is echter héél belangrijk.  Je moet al de rest loslaten en dat vraagt vertrouwen.  Vertrouwen dat, als je loslaat, het universum er voor zorgt dat de rest in orde komt.  Ik bedoel hier uiteraard niet mee, dat je zelf niets meer moet doen en alles maar de boel moet laten.Wat ik bedoel is dat je moet proberen te genieten van elk moment en dankbaar moet zijn voor alles wat het Universum ons schenkt.  Kijk eens om je heen en voel hoe je leeft !!!  Kijk om je heen en voel de dankbaarheid om alles wat je hebt en ziet, voel die dankbaarheid door je lichaam stromen.  Als je dat kan, kan je al de rest loslaten : je verleden, de pijn, de teleurstellingen, de dingen die je nog wil doen, nog wil bereiken.  In dat kader worden ze allemaal nietig en triviaal. 

Dankbaarheid voelen is de eerste stap die nodig is om het vertrouwen in het Universum op te bouwen.  De volgende stap is voor alles je dankbaarheid uitspreken (hoeft niet luidop hoor ;)).  Op die manier komt er een wisselwerking op gang.  Het Universum gaat aanvoelen wat je nodig hebt (qua materie maar zeker qua personen in je leven), en je die zaken sturen waar je wat mee kunt.  Dat kan zijn dat je personen op je pad krijgt die jouw iets moeten leren (is vaak het moeilijkste om dankbaar voor te zijn, omdat het vaak negatieve ervaringen zijn), dat je personen op je pad krijgt die samen met jou een stukje van de weg gaan (vrienden, familie, liefdes) of dat je materie krijgt aangeboden (ineens krijg je klanten op het moment dat je ze inderdaad nodig had, omdat je die dag een rekening kreeg).Veel mensen beschouwen dit als toeval.  Het is toevallig dat je juist die persoon op dat moment tegenkomt, het is toeval dat je juist vandaag een goede dag in de zaak draait als er die dag/week een grote rekening moet betaald worden,...

Wees er maar zeker van : toeval bestaat niet !  Het is dat het zo moet zijn.  We creëren de wereld die we zelf willen door onze gedachten.  Als je dankbaarheid uitstuurt (positieve gedachte), dan krijg je positieve dingen/personen/ervaringen terug.  Spijtig genoeg, werkt het ook in de andere richting.  Voorzichtig zijn met negatieve gedachten dus. 


6 opmerkingen:

 1. Helemaal mee eens lieve Lieve!
  Un besote!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je, geeft me vertrouwen en kracht om te blijven verder doen !

   Verwijderen
 2. Via Google kwam ik op deze website. Er staan mooie verhalen op, die mij raken. Dank je wel daarvoor.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Christiaan ! Ik ben heel erg bij dat ik mensen kan raken en inspireren met mijn verhalen. Doet altijd deugd om een compliment te krijgen. Jij hebt me vandaag vleugeltjes gegeven !

   Verwijderen